tiistai 17. joulukuuta 2013

Omapolku porskuttaa - opintovapaa kutsuu!

Joulukuu ja ulkona sataa… VETTÄ! Aina ei kaikki ole niin ennakoitavissa. Nytkin, kun katsoo kalenteria, pitäisi sataa lunta. Projektissa on myös tapahtunut paljon muutoksia pitkin matkaa. Toisaalta sitähän sanotaan, että hyvän hankkeen tunnistaa siitä, että hankesuunnitelmaa muutetaan ainakin kertaalleen hankkeen toiminta-aikana.

Omapolku-projektin projektisuunnitelma on kokenut muutoksia aivan alkuhetkistä lähtien. Yhteistyötahot ja toiminta-alustat ovat muuttuneet mm. TE-hallinnon muutosten ja toimipaikkojen lakkautumisten myötä. Kukaan ei myöskään voi koskaan 100%:n varmuudella ennakoida tulevaa asiakaskuntaa. Koska teemme asiakaslähtöistä työtä, on toimintamme muovautunut asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Ja hyvä niin!
Aktiivisia yhteistyötahoja on löytynyt mm. kuntien työpajoilta ja etsivän nuorisotyön tahoilta. TE-toimistojen kanssa olemme myös tehneet tiiviisti yhteistyötä, muutosmyllerryksistä huolimatta. Toivottavasti olemme myös voineet olla mukana muutoksissa antamassa omaa ohjausresurssiamme muiden toimijoiden hyväksi. Yhteistyö jatkukoon.

Ja niistä muutoksista: meidänkin projektisuunnitelmaamme on päivitetty. Projekti jatkaa toimintaansa vuoden 2014 loppuun saakka. Keväälle on suunnitelmissa lisätä yhteistyökuvioita ja kokeilla myös lyhytaikaista uraohjausta, koska myös sellaiselle toiminnalle vaikuttaisi olevan kysyntää. Projektityön hyvä puoli on se, että voimme ketterästi muuttaa suunnitelmia tarpeita vastaaviksi ja kokeilla erilaisia toimintamuotoja minkään peruspalvelun siitä kärsimättä. Loppuraportissamme tulemme ruotimaan hankeaikana tehtyjä havaintoja alueen uraohjaustarpeista ja toimivista käytänteistä, joita olemme toki jakaneet yhteistyötahojemme kanssa jo nyt toiminta-aikana.

Muutosta on tulossa myös joulun jälkeiselle ajalle: Yllätys, yllätys! Omapolun henkilöstökuviot kokevat jälleen pientä muutosta, kun minä jään opintovapaalle 1.1. – 31.5.2014 ajalle. Projektikoordinaattori, uraohjaaja-kollegani Emilia ottaa koppia projektista kevään ajaksi, joten ei syytä huoleen, projekti porskuttaa edelleen hyvällä energialla eteenpäin.

Leppoisaa ja tunnelmallista joulun aikaa sekä onnea tulevalle vuodelle 2014!
t. Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti